LundbergsbilledeMG2722
LARS LUNDBERG OM SIT BILLEDE,

Den gamle Christianit til højre er bare glad i låget over, at han fremover kan slippe for en masse ballade, men bare kan nyde sit liv i ro og fred på den grund, han nu engang bare elsker og har som hjem. Ja han er sgu så glad, at han står og overvejer, om han skal give sin buket til den gode gamle panserbasse, der er kommet tilbage fra "dengang" som et tegn på, at fremtiden bare skal være fredelig, god og rolig.

Politimanden er bare glad for, at han nu kan komme og patruljere stille og roligt på Christiania - at hilse og tale helt almindeligt med folk - nu når hashmarkedet er væk, da folketinget lige har besluttet, at lovliggøre hash i Danmark :-). Glad, for at han ikke længere risikerer at få smidt sten i hovedet (nakken) og at tingene ikke mere skal eskalere og ende i tåregas, anholdelser, skader, knippelslag osv., men at han bare kan passe sit job og komme hel hjem.

Pusheren/den autonome/ballademageren er lidt mere forbeholden i sin begejstring og har valgt ikke at smide sin maskering endnu. Man kan dog ane, at han inderst inde er glad og tilfreds, da man lige kan skimte også hans røde og glade kinder bag masken. Men: han er stadig frisk på, at alle gi'r hinanden et klem og håber på rolige og fredelige tider.

Når Vatikanet skal vælge ny Pave, forhandles der jo igennem længere tid om hvem, der skal have "jobbet". Når der ikke er resultater, sendes der sort røg op af vatikanets skorsten. NÅR den nye så endelig er fundet, sendes der hvid røg op. NU er der endelig - efter så mange års kamp - faldet afgørelse om Christianias fremtid og derfor kommer der selvfølgelig også hvid røg op af skorstenen på Christiania.

Det var nogle af de tanker, jeg gjorde mig, da jeg lavede billedet, som nu er Jeres, og som I kan gøre med, hvad I har lyst til.

 

Mange hilsener

 

Lars Lundberg, den 15. juni 2012