√
KULTURFORUM MØDE
Billeder  -  klik!

Christianias Kulturforenings

KULTURFORUM

PÅ GALLOPPERIET 22. NOV. 19.30 - 23

 

Om kulturstederne herude, rummenes betalingsformer, atelierernes og værkstedernes status, indholdet, drømme og realisérbare nye projekter...

REFERAT

Britta, Nils (referent), Emmerik (referenthjælper), Elisabeth Børneeng (ordstyrer), Morten Grøntsager, Ralf, Kirsten Fisker, Martin “Bananen”, Allan G, Helle fra Gallopperiet, Samuel Lancaster, Finn Opera, Bjarne Rihave, Anders Mønt, Hanne Leni Andersen, Anna Ida, Klaus Klovn, Benny-Laden, AnnaRosa-Laden, Inger Sølling , Ida Klemann, “Flyver” fra flydende by, Leif Dione Joensen, Ole Lykke, Ingrid Borum, Lars Nordmand, Pia fra Gallopperiet, Michael fra Gallopperiet, Frants Pandal, Line Bjarnhof, Maja fra Operaen (der vil skrive speciale om CA), Christoffer fra Musikloppen, Helle Vibeke Steffensen (kom sent)

 

Mange indlæg om definitionen af ‘kulturrum’ på Christiania. Lidt udpluk:

Emmerik: - Foreslår, at økonomimødet afgør, hvad der er kulturrum, i relation til brugslejefritagelse.

Bjarne: - Vi skal definere hvor meget af CA, vi ønsker som kulturrum. Er de frie for betaling? Vi har købt CA for forskellige kvm-priser. Vi skal tage stilling til, hvor meget vi skal have af kulturrum, hvis fællesskabet skal betale for det.

Leif Dione: - Kunst kan aldrig blive økonomisk selvbærende. Måske skal vi definere forskel på ‘kultur’ og ‘kunst’?

Finn: - Problem med istandsættelse, fx. har Malerværkstedet brug for kapital til den slags.

Klaus: - Fattige kunstnere har ikke råd til at ombygge.

Helle (Gallopperiet): - OK at der tjenes penge… virkelighedens verden!

Frants: - Synes det er en rigtig svær en at få lov til at bruge fx. Rockmaskinen. I forbindelse med Ballonkompagniets besøg i 2006 tømte vi 10 års rod og svineri. Undskyldningen for lukningen var de dårlige toiletter, som vi reparerede på 2 timer.

Kirsten: - Nogen kalder Gallopperiet for ‘en privat interesseorganisation’. Gallopperiet bør bo gratis og få støtte. Det er hele Christianias.

MØDET BAKKER 100 % OP OM GALLOPPERIETS FORTSATTE EKSISTENS OG DETS BETYDNING FOR CHRISTIANIA

Elisabeth: - ‘Kulturkvadratmetre’ er et OK udtryk. Der skal også kunne lejes ud for at få penge ind, bl.a. til vedligeholdelse og restaurering.

Klaus: - Christiania er blevet så pæn. Uskylden er røget.

Finn: - Foreslår Christianias Kulturforening som sekretariat for Christiania-kulturen.

Britta: - Kulturforeningen er allerede et sekretariatstilbud for Kulturen! Brug den!

Nils: - Vigtigt at gruppen af kunstnere står sammen, så de kan bakke hinanden op i forhold til fx. økonomimødet. I lighed med Virksomhedsmødet og Værtshusrådet. Et ‘Kulturråd’.

Finn: - Bakker fuldt op om et Kulturråd!

Maja Opera: - Hvilke kulturrum kan ikke klare sig selv? Hvilke rum er fælles? Hvilke er ‘private’. Hvilke har brug for tilskud. Vigtigt at få en oversigt.

Samuel: - Man kan lære organisationsmæssigt af Københavns Fødevareforsyning.

Ida: - Kulturen er ‘Christianias identitet’ i forhold til omverdenen.

Emmerik: - Vigtigt at undgå, at CA gennemgår en ‘gentifricering’ indefra, dvs. hvor de rige overtager og smider de fattige ud, som det sker på fx. Christianshavn. Kulturen er presset til det yderste lige nu, det vil vi sikkert komme til at opdage når det er for sent, og alle kulturrum bliver overtaget af pengestærke kræfter… stærkt hjulpet af lokale christianitter… se bare hvad der sker i det offentlige rum.

Nils: - Christiania skal ikke kun være boliger!

Frants: - Amsterdam Balloon Company (ABC) og deres landsby Ruigoord har 40 års jubilæum til sommer. Det er folk, CA svinger rigtig godt med, og alle i Holland kender dem. De har 6-7 festivaler om året. Mikkel Marzbar har anskaffet en stor autocamper, som han godt vil donere til CA, så den ku få lov til at stå i Holland som CAs ambassade i ABC, specielt hvis den blev udsmykket i “CA-stil”.

Britta: - Foreslår Marianna Rydvald, som bl.a. har malet hjørneindgangens murmaleri.

 

Elisabeth Børneeng og Britta planlægger for Kulturforeningen en række KULTUR SALOONS til foråret, med forskellige emner. Mødet besluttede at lave opfølgende Kulturfora i det nye år.