√
Brittabydervelkommertilgrnhring
Hilsen fra Teknik- og Miljøborgmester

 Kære alle deltagere i høringen.

Jeg er ked af at jeg ikke kan være med til høringen i dag, men jeg er rigtig glad for at få lov til at være lidt med alligevel via denne hilsen. Lige nu befinder jeg mig nede i Baskerlandet, hvor det i aften afgøres om København bliver europæisk miljøhovedstad i 2014. I må gerne krydse fingre, for jeg synes ærlig talt København har fortjent det.

Grønt naboskab. Det er en god overskrift. God fordi den forener miljø og fællesskab. Som Teknik- og Miljøborgmester i København brænder jeg for, at vi får en grønnere og mere miljørigtig by. Samtidig brænder jeg for, at vi er fælles om vores by. Fælles om at gøre den grønnere og bedre at bo i. Fælles om at gøre byen til vores allesammens.

Det er nogle af de værdier som altid har været fundamentet på Christiania og som jeg sætter stor pris på. Jeg tror på, at de ting der opstår fra nabo til nabo, i gården over en eftermiddagsøl eller på et fællesmøde som det i dag, har en enorm værdi. Det handler ganske simpelt om at have ejerskab til udviklingen. Hvis en idé opstår hen over hækken og spreder sig derfra, så har den en helt anden værdi end noget der bliver udstukket fra oven. Det er indlysende.

Så mine ord til jer i dag er: Lad os dyrke naboskabet. Lad os få ideerne til at spire i de små samtaler og lokale sammenhænge og lad os så i fællesskab få dem til at vokse og gro, så ejerskabet spredes som ringe i vandet. Jeg håber at nogle af de idéer jeg har sat i søen som Teknik- og Miljøborgmester kan inspirere jer til et grønnere naboskab. På samme måde som Christiania altid har været til inspiration for mig.

God høring! Og fortsat godt naboskab!

De bedste hilsner Ayfer Baykal