2011
item8
Program for Minoriteternes Grundlovsdag 2011
√

Årets hovedtalere er Jacob Holdt, under titlen, 'Hvordan integrerer vi os med vores Minoriteter?' - samt Susanne Møller, fmd. SIO, Sexarbejdernes Interesse Organisation, om emnet ‘Sexarbejderen og Grundloven’.    

Derudover taler også en ung kvinde fra Egypten, Amira Abdelaziz, over det højaktuelle emne ‘Det arabiske Forår - Kampen for Demokrati!’ Hun er en del af en gruppe unge, der er kommet hertil via et projekt under Mellemfolkeligt Samvirke: - En gruppe unge fra Danmark, Jordan, Yemen, Egypten, Tunesien, Libanon og Palæstina mødes til et kampagnekursus med udgangspunkt i forårets begivenheder i Nordafrika. Deres tale er et unikt tilbud om at få indblik i tendenserne og bevægelserne i det politiske landskab i MENA regionen, fortalt og formidlet af unge, der selv står midt i omvæltningerne og på forskellige måder er engagerede i kampen for en bedre fremtid. Kom og hør om deres idéer og visioner!

 

OGSÅ VIGTIGT:

Der vil være en åben talerstol med bl.a. en lang række taler fra de forskellige minoritetsgrupper, der har tilmeldt sig arrangementet - samt fra andre, der skulle have lyst og trang til at ytre sig!

 

FORELØBIG DELTAGERLISTE (ikke alle grupperne stiller med en taler)

De fleste har et bord med brochurer, DVD’er og lignende:

 

Amerikanske Billeder (Jacob Holdt) 

SIO / Sexarbejdernes Interesseorganisation (Susanne Møller)

Behandl os Ordentligt (Hans Schjørmann)

Christianias Kulturforening (Britta Lillesøe)

Mellemfolkeligt Samvirke / 'Det arabiske Forår' (Amira Abdelaziz, Egypten)

Gaderummet (Nikoline) 

TV-GLAD (bl.a. Baronen (Thomas Novotny))

Fredsvagten (Bo Richart)

Kvækerne i Danmark (Brian Fyhn)

Flygtninge under Jorden

T-Gruppen / LGBT Danmark - Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner (Malene Andreasen)

Landsforeningen for Arbejdsskadede

Landsforeningen af Førtidspensionister

Hampepartiet (Klaus Trier Tuxen)

Palæstina Initiativet

LAP, Landsforeningen af Psykiatribrugere

Moder Jord Dag Komitéen (Hanne Leni Andersen)

Forældre mod Politibrutalitet (Yvonne Johansen)

Bedsteforældre for Asyl

Frikirken på Christiania

Demokratikonsulenterne (Niels Groth)

m.fl.

Det er blevet en tradition, med Minoriteternes Grundlovsdag på Christiania. Og med god grund. Mange af de problemer, som folk har i de udsatte grupper, bunder i myndigheders Grundlovsbrud. Derfor er det vigtigt, at vi gør opmærksom på de problemer på selve Grundlovsdagen! Her er der ikke tale om et Grundlovsdagsarrangement af den sædvanlige slags, der blot er en borgerlig og national selvtilfredshed. 

Nej! Minoriteternes Grundlovsdag er et kreativt kaos. Der handler om Grundloven! Og dén handler om demokrati og menneskerettigheder! Men samtidig er det et Grundlovsarrangement, traditionelt i den forstand, at det er en udflugt ud under de nyudsprungne bøge. Fristaden er faktisk en unik oplevelse - især på denne tid af året! 

Der vil - foruden hovedtalerne - være tankevækkende indlæg og underholdning fra deltagere, fremmødte og lokalbefolkning! Bl.a. Arbejdsskadede, arbejdsledige, Fredsvagten og ’Baronen’ fra TV-GLAD

Hvordan, det er gået de andre år, kan ses på: www.grundlovsdag.org  og  www.cakultur.dk

 

Hele arrangementet foregår på Christiania i området mellem Den grå Hal og Operaen, kl. 14.00 - 22.00 

π
2011