2011

PRESSEMEDDELELSE

 

CHRISTIANIAS 40 ÅRS JUBILÆUMSFESTIVAL

 

Fyrre, Fri og Fantasifuld

26. september fylder Christiania 40 år.

En fødselsdag, der kan fejres i lyset af den nye situation, hvor Fristaden ikke længere er i evig konfrontation med Mor Danmark, hvor sangen, ”I kan ikke slå os ihjel”, endelig er blevet til sandhed og ikke blot et hippieslogan.

En fødselsdag, der selvfølgelig skal fejres med al den kreative energi, som findes på Staden og omkringliggende miljøer.

Dette kan naturligvis ikke begrænses til én dag. Derfor indbyder vi til

40 års jubilæumsfestival, der starter fredag d. 16. september og slutter søndag d. 2. oktober.

Allerede fra d. 16. september vil Den grå Hal og Ridebanen - pladsen foran - lokke med happenings, udstillinger, Christianiafilm og økologisk bygge-og markedsplads. Økologiske, permakulturelle, kulturelle og spirituelle kræfter viser eksempler og smagsprøver på alternative livsformer under forskellige temadage med byggeeksempler, underholdningstilbud, og debatindlæg. Kort sagt et Bæredygtigt Oplevelsesland.

Fra d. 26. september er den største scene på Fredens Eng, i et stort cirkustelt, med et omfattende underholdningsprogram hele ugen: Fødselsdagsgalla, Børne-Ungedag, Græsrodsdag, Balkandag og som afslutning en 2 dages Ung Musikfestival, for generationen, der skal bære Staden gennem de næste 40 år.

På selve fødselsdagen - d. 26. september - og en uge frem, kommer der særligt tryk på festlighederne: Christiania bliver klædt på i sit flotteste skrud, med scener og installationer, musik, happenings og gadegøgl overalt.

Fødselsdagen starter med morgenbord med Stig Møller på Nemoland. Et alenlangt kaffebord vil senere sno sig gennem Langgaden. Woodstock spiller voksen musik, Månefiskeren tager sig af de unge voksne, Amfiscenen kører igennem for de helt unge og ved Indkøbscentralen er der musik for de gamle og seje - og meget, meget mere…

Pusher Street omdannes til Green Light District, med et ærligt forsøg på at få smilet og hyggen tilbage til området.

I alt 11 scener med udskænkning plus nogle, der opstår spontant. Det er jo stadig Christiania, og det skal det blive ved med at være.

 

ENTRÉ: GODT HUMØR!

* * * Ret til ændringer forbeholdes * * *

Se mere på: www.christianiaooo.dk / www.drddr.dk

2011