christiania3plakat1120
2008
√

* Med fornøjelse inviterer vi folk og fæ til 9 fantastiske dage i fristedernes tegn *

 

AMSTERDAM BALLOON COMPANY indtager Christiania...

TO BYSTAMMER MØDES

på FREDENS ENG, CHRISTIANIA

d. 8. - 20. juli 2008 (off. åbning d. 11. juli)

 

Lad os væltes omkuld af 100 kreative provoer fra Ruigoord ved Amsterdam

Teatergruppen AMSTERDAM BALLOON COMPANY (A.B.C.) kommer til CHRISTIANIA den 8. - 20. juli i år. Gruppen slår sig ned i tipier og jurter (mongolske filt-steppetelte) på FREDENS ENG, hvor der bl.a. også opstilles en bus med solfanger og påmonteret scene, som kan slåes ud, en bus med Cozy Corner og et mindre børnecirkus-telt...

Kunstlejrens forskellige installationer bliver åbne for publikum fra fredag den 11. juli kl. 20.30. Samtidigt inviteres til fernisering i ROCKMASKINEN på en udstilling om RUIGOORD, den landsby uden for Amsterdam, som A.B.C. kommer fra (ROCKMASKINEN ligger i bunden af FREDENS ARK, det store hus over for FREDENS ENG).

A.B.C. har rødder helt tilbage til 1960’ernes hollandske PROVO-BEVÆGELSE (kendt for de hvidmalede gratis bycykler) og gruppen består af kunstnere, forfattere, intellektuelle og andre, der tilsammen danner teatergruppen A.B.C. De konstruerer bl.a. varmluftsballoner, opbygget efter en 1.000-årig gammel kinesisk opskrift. Disse spektakulære balloner er en vigtig del af de ritualer, som udgør A.B.C.’s show (heraf navnet), der også indeholder en musikalsk mangfoldighed, samt cirkus og anden humoristisk underholdning.

Ruigoord-folkene har, lige som christianitterne, kæmpet i over 30 år for at deres landsby kunne bevare en status som eksperimentarium og som fristad. De ved godt, hvad det handler om. Humor er gruppens stærkeste våben.

 

Se program og få yderligere information om A.B.C. på hhv.:

www.ruigoord.nl

 

Arr.: FORSVAR CHRISTIANIA OG CHRISTIANIAS KULTURFORENING

Læs
2008 Læs